Den osynlige ryttarens fyrspann

/abc-bok.jpg

Folk och försvars rikskonferens som hölls i januari 2019 innehöll en intervju med teologen och docenten Joel Halldorf. Ett program som handlade om ickevåldets vägar. Det jag särskilt noterade var att Halldorf nämnde ”konkreta enskilda fall.”
   Ickevåldets vägar (2016) var inte bara en rubrik utan också en bok med undertiteln Fred i terrorns tid. Men de enskilda konkreta fallen som jag kände till handlade inte om terror utan om Guds krav på offer.
   Första gången jag offentligt såg problemet med Gud var i en artikel i Aftonbladets papperstidning på nationaldagen den 6 juni 2012. ”Gud sa åt honom att döda sin chef.” Andra gången är den 10 juli 2015 när rubriken i Aftonbladet lyder: ”Sökte vård före mordet i Bålsta.” Pappan till en nioårig flicka som ”hörde röster från Gud”, hade på förmiddagen varit på psykakuten i Uppsala.
    De konkreta enskilda fall som Joel Halldorf efterlyser finns också beskrivna i Johannes uppenbarelsebok om det femte inseglet. ”Och när det bröt det femte inseglet, såg jag under altaret de människors själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull.”
    Den osynlige ryttarens fyrspann beskriver problemen med det religiösa, hallucinatoriska våld från Gud, som i teologernas och religionernas namn kallas terror.
Pris: SEK 94:- Enhetsfrakt: SEK 45:- Betalning mottages över Swish Tel. 076-628 43 00 Uppge B5 i meddelanderutan i Swishformuläret när du betalar över Swish.